D’S Damat koleksiyonları %100 yerli yüksek kalitede kumaşlar ile Türkiye’de üretiliyor.

ERKEKERE ÖZEL KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ

Erkekler şık ve estetik görünmek için diyet, spor gibi aktivitelerin yanına cilt bakım rutinlerini yaşamlarına dahil ediyor. Özellikle şehirli ve bakımına önem veren genç beyler… Sizlere hemen her erkeğin yapması gereken bakımlardan ve detaylarından bahsedeceğiz. Erkek kişisel bakım denildiği zaman ilk akla gelen elbette cilt, saç ve sakal bakımı ve koku. Genel bir bakış açısıyla 2 temel noktada ele alınabilir. Cilt bakımı, saç ve sakal bakımı olarak baksak da kendi içlerinde temel farklılıklara sahip ve iyi bir sonuç almak için doğru uygulamak da çok önemli. Sizlere bu konular hakkında işinize çok yarayacak bilgiler ve fikirler vereceğiz.

Doğru bir kombin ve modern bir saç kesiminin en büyük tamamlayıcısı; iyi bakılmış parlayan bir cilt! Zamana meydana okumak için ve bakımlı görünmek için doğru kişisel bakım ürünlerini, doğru şekilde kullanılmalı. Erkeklerin cilt yapısı hormonal farklılıklar nedeniyle daha yağlı, daha problemli olabiliyor. Bunun için doğru bir cilt bakım rutini oluşturmak şart. Her gün maruz kalınan UV ışınları ve kirli hava gibi etkenler cilt sağlığını olumsuz etkiliyor. Yaş ilerledikçe özellikle 20’li yaşlardan sonra cildin kolajen oranı düşüyor ve cilt hızla yaşlanmaya başlıyor. İnce kırışıklıklar, sarkma ve göz altı torbaları için anti-aging ürün kullanımı da önemli. UV ışınlarından korunmak için de bakım sonrası dışarı çıkarken güneş kremi kullanmayı da unutmayın!

Günlük bakım rutinlerinizi yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

Doğru bir cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Günlük bakımda yapılması gereken ilk adım cildi doğru temizlemek! Erkekler genellikle yüzünü sabunla temizliyor ama yapılan araştırmalar bunun doğru bir seçenek olmadığını ortaya koyuyor. Bunun yerine, cildi tahriş etmeyecek bir temizleme jeli ile cildinizi yağdan arındırmalısınız, böylece cilt, bakıma hazır hale geliyor. Cilt yapınızı tanımanız, doğru ürün seçmenizi kolaylaştırır. Örneğin; yağlı veya karma bir cilde sahipseniz yağ içeren ürünlerden uzak durmalısınız.

Peeling de cilt bakımı için atlanmaması gereken bir rutin. Cilt yapınıza bağlı olarak haftada 1- 2 kez peeling yapıp siyah noktalarınızdan kullanabilirsiniz. Peeling yapmanın bir avantajı da ölü derilerden kurtulmak ve gözenekleri açmak. Açılan gözeneklere nemlendiricinin de nüfuz etmesi de çok daha kolay! Peelingin diğer bir avantajı da cildi derinlemesine temizlemesi.

Gözenekleri açılmış bir cildi nemlendirici ile doyurmak şart. Bu noktada da cilt tipinize uygun olan nemlendiriciyi bulmak önemli. Karma veya yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı bir nemlendirici kullanmanız daha uygun olup, akneye sebep olmayacaktır. Kuru bir cildiniz var ise özellikle kış aylarında cildiniz pul pul dökülmemesi için cildinizi neme doyurmalısınız. Aslında erkek cilt bakımında en önemli nokta; cildi doğru bir ürün ile nemlendirmek. Neme doymuş bir cilt ile neredeyse bakım rutininiz tamamlanıyor.

Pürüzsüz, sivilcesiz bir cilt için tıraş makinesi de kullanabilirsiniz. Cilt ve sakal yapınıza uygun bir tıraş makinesi seçmelisiniz. Buradaki başka bir önemli nokta da tıraş sonrası bakım. Tıraş sonrası kuruyan ve tahriş olan cildiniz için cildi yatıştıracak nem oranı yüksek bir tıraş losyonu tercih etmelisiniz. Ayrıca akne oluşumunu engellemek için tıraş makinenizin temizliğine dikkat etmeli, başlıklarını düzenli aralıklarla temizlemelisiniz. Bu rutinlere 30 yaş sonrasında cildin sağlıklı görünümünü koruması için bakım rutinlerinize anti-aging ürünleri de eklemelisiniz.

Doğru saç bakımı nasıl yapılmalı?

Sağlıklı bir cildin yanında doğru saç ve sakal stili de imajınızın bir parçası. Cilt bakımı kadar saç ve sakal bakımına da dikkat etmelisiniz. Sağlıklı bir saç için saçınızı doğru aralıklarla yıkamalı, aşırı sıcak ve soğuk sudan kaçınmalısınız. Aşırı sıcak ve soğuk su saçınızın pH dengesini bozarak, kırılmasına sebebiyet verebilir. Saça şampuan uygularken saç diplerine masaj yapmak doğru olacaktır. Parfümlü erkek şampuanları yerine doğal içerikli şampuanları tercih ederek hem saç derinizi hem de doğayı korumak çok daha kolay!

Saçlarınızın doğal nem dengesini sağlamasına yardımcı olan ek ürünler kullanarak saçlarınızın sağlığını korumaya yardımcı olabilirsiniz. Sprey, fön gibi saçınızı kurutan uygulamalardan uzak durmalısınız. Bu uygulamaları yapmanız durumunda saçınızın doğal nem dengesini sağlayacak ürünlere yönelmelisiniz. Saç bakımındaki diğer önemli unsur; saç modelinize ve saç tipinize uygun bakım ürünleri seçmek. Saçınız aşırı yağlıysa, saçınızın nem oranını dengeleyecek ürünler tercih etmelisiniz. Saçınız aşırı kuruysa saçınızı besleyecek ve kırılmasını engelleyecek ürünleri seçmek saç sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca saçın sağlıklı uzaması için belirli aralıklarla kestirmeniz doğru olacaktır. Wax, jöle gibi ürünler saçınızın sağlıksız uzamasına ve dökülmesine sebep olabilir. Bu yüzden doğal içerikli ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Ayrıca saçınıza uygulayacağınız doğal içerikli zeytinyağı, avokado gibi bakım kürleri ve saç maskeleri saçınızın daha parlak ve bakımlı olmasını sağlayacaktır. Daha profesyonel yardım isteyen beyler kuaförlerin yaptığı saç bakım kürlerine bir şans vermeliler, özellikle yıpranmış saçlarda keratin saç bakımı denenmelidir.

Sonraki adımda ise saçlarınızı tararken yumuşak uçlu bir tarak tercih etmeli ve nazik hareketlerle saçınızı taramalısınız. Çok sert hareketler saç tellerinizin kırılıp kopmasına sebebiyet verebilir. Yanlış kurutma sonucunda ise saç kurur ve doğal ışıltısını kaybeder. Yaz aylarında saç bakımınıza ekstra özen göstermeli, saçlarınızı UV ışınlarından korumalısınız. UV korumalı şampuan alternatiflerine yönelebilir, böylelikle saçınızın kurumasına engel olabilirsiniz.

Saçınızın nem oranını dengelemek için saç bakım rutininize saç bakım kremini de eklemeniz ayrıca faydalı olacaktır. Saç bakım kremini saçlarınızın ucuna uygulamalısınız. Saç derinizle ilgili bir probleminiz varsa mevcut şampuanınızı değiştirebilir, kepek önleyici şampuan alternatiflerine yönelebilirsiniz.

Doğru sakal bakımı nasıl yapılmalı?

Son yıllarda çoğu kadın tarafından ilgi çekici bulunan sakalın da cilt gibi belli bakım rutinleri var. Peki, bunlar neler? Sizlere adım adım anlatacağız.

Sakal uzatırken özellikle uzun periyodda cildin altta kalıp nefessiz kaldığını unutmamak gerekli. Belli aralıklarla sakala kısa bir şekil verilip cildin nefes alınması sağlanmalı.

Sakalın sağlıklı uzaması için sakal yağı ve sakal serumu kullanılabilir. Ayrıca hem hijyen hem de sakalın sağlıklı uzamasını sağlamak için sakal yıkanmalıdır (evet yaygın bilinen bir bilgi olmasa bile sakal yıkanabilir). Bu noktada sakal şampuanları yardımınıza koşacak! Bilinenin aksine yaygın olarak kullanılan sabunlar cildi tahriş ediyor ve sakal uzatma sürecini sancılı bir hale getiriyor. Doğru sakal şampuanı kullanmanın diğer bir avantajı da sakal bırakınca yaşanılan kuruluk ve kaşıntı gibi problemleri de minimalize etmesi. Sakal şampuanı ile yıkanan sakala biçim vermek ve sakalı taramak da daha kolay. Sakal bırakan beyler sakalınız sağlıklı olsun ve görünsün ki istediğiniz biçimi verebilesiniz. Unutmayın, sizin en önemli aksesuarınız; sakalınız.

Son adım olarak; Sakallar taranmalı ve belli aralıklarla makas ve tıraş makinesi kullanılarak kısaltılmalıdır. Bu, cilt ve sakalın sağlıklı görünmesi için rutin bir bakımdır. Sağlıklı bir sakal için düzenli bakım yapmak şarttır. Sakal yağı ve sakal serumu kullanarak sakallarınızın daha dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Sakal şampuanı ile sakalınızı temizlemek, sakal altındaki cildi tahrişten korur ve sakalın sağlıklı uzamasını destekler.

Sakalınızın daha parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız Jojoba yağı, argan yağı ve hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Badem yağı ise sakalınızın daha hızlı uzaması için size yardımcı olabilir. Sakal bakımınızda kullanılan bakım ürünleriniz hijyenik açıdan size ait olmalı, profesyonel bakım yaptırırken de hijyen kurallarını elden bırakmamalı, gerekirse kuaför salonunuzu uyarmalısınız.

Beylerin en şık, kendilerini en iyi hissettikleri gün olan nikah gününde smokin denilince ilk akla gelen D’s Damat, kişisel bakım ürünleri ile de her daim yanınızda. Geniş parfüm koleksiyonu ile her zevke hitap eden D’S Damat parfüm koleksiyonu için sayfamızı ziyaret edin!

https://www.dsdamat.com/erkek-parfum-modelleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir