D’S Damat koleksiyonları %100 yerli yüksek kalitede kumaşlar ile Türkiye’de üretiliyor.

Takım Elbise Rehberi

Yazan

Söz konusu bir erkek gardırobuysa kuşkusuz ki ilk akla gelen kıyafet takım elbise olacaktır. Genç bir üniversite öğrencisinden üst düzey bir yöneticiye, hatta ailemizin en yaşlı üyelerinin bile gardırobunda en az birkaç tane takım elbise bulunur. Günümüzde takım elbiseler sadece iş dünyası ya da özel günlerin değil günlük hayatın da bir parçası haline geldi. Örme ya da inovatif kumaşlardan yapılan spor takım elbiseler artık sadece gömleklerle değil, t-shirt, triko ya da sweatshirt gibi alternatiflerle giyilmektedir. Burada önemli olan takım elbise kumaşı ya da kalıbının sizin vücut ölçülerinizle uyumlu olmasıdır. D’S damat’ın uzman bir ekip tarafından yoğun ve incelikli çalışmaları sonucunda ortaya çıkan benzersiz kalıplarına sahip farklı takım elbiseler, günümüz erkeğinin konforu düşünülerek tasarlanmaktadır.

Takım Elbise Seçerken Dikkat Edeceğimiz Noktalar:

Takım elbiseler, vücut tipimize uygun, ne çok dar ne de çok bol olmalı; önden üst düğmesi rahatlıkla kapanmalıdır. Ceketinizin ön düğmesini iliklediğinizde göğüs kısmı havaya ve yanlara doğru açma yapmamalıdır.

İkinci nokta ise takım elbiseyi giyeceğimiz ortam. Eğer resmi bir iş için düşünüyorsak çok fazla desene girmeden daha düz ya da kumaşı kendinden dokulu kumaştan modelleri tercih etmeliyiz. Renk olarak da lacivert ve siyah öncelikli olmalıdır. Boyunuz uzun ve atletik bir yapıya sahipseniz TWN slim fit takım elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Spor giyinmeyi seviyorsanız ve günlük bir tarzdan yanaysanız, tek ceket tek pantolon şeklinde de üretilen rahat örme kumaşlı takım elbiseleri tercih edebilirsiniz. Basic t-shirt ya da sıfır yaka melanjlı trikolarla giyebilirsiniz.

Daha klasik ve şık bir ortam için, dört mevsim giyilebilen kumaşlardan üretilen yelekli ya da üç parça kombinli takım elbiseleri düşünebiliriz.

Sıcak yaz aylarında keten ya da keten pamuk karışımlı kumaştan astarsız takım elbiseler doğru bir alternatif olacaktır. Hafif keten gömleklerle yaz aylarında takım elbise giymeyi konforlu ve şık bir hale getirir.

Düğün, kokteyl ya da özel günler için tercihiniz smokinden yana olmalıdır.

Takım Elbise Gömleği Nasıl Seçilir?

Her ne kadar kolay gibi görünse de takım elbise gömlek seçimi, olabildiğince titizlik ister. Takım elbisenin kumaşıyla gömleğin kumaşı doku olarak birbiriyle uyumlu olmalıdır. Örnek olarak; yün karışımlı bir takım elbisenin içine keten gömlek giyilmez.

Siyah bir takım için kıtır dokulu beyaz poplin, kendinden armür dokulu ya da beyaz üzerine çizgili gömlekler tercih etmeliyiz. Gideceğiniz ortama göre siyah gömlek de olabilir.

Desenli bir takım elbise içine düz ya da minyon desenli gömlekler giymelisiniz.

Düz bir takım elbisede ise daha özgürsünüz. Aynı tondan ya da kontrast renklerde çizgili, pötikare ya da desenli gömlekler giyebilirsiniz. Burada önemli olan, iş görüşmesi ya da ciddi toplantılar için çok dikkat çekmeyen seçenekleri tercih etmeniz gerekir.

Takım Elbisede Kol ve Paça Boyu

Takım elbisede ceketin kol boyu içine giyeceğiniz gömleğin üzerinde, gömlek en az 1 cm görünecek şekilde bitmelidir. Ceket kol boyu bileğinizi geçmemelidir. Özellikle boy ortalaması kısa olan erkeklerde bu oldukça önemlidir.

Pantolon paça boyu, giydiğiniz ayakkabının bağcıklarının hemen üzerinde bitmelidir. Ayak bileğini geçecek kadar da kısa olmamalıdır. Ayakkabı üzerine biriken dar bir paça yığılması sizi olduğunuzdan daha kısa ve özensiz gösterecektir.

Takım Elbisede Kravat Uyumu

Takım elbisede giydiğiniz gömlek ya da taktığınız kravattan sadece bir tanesi öne çıkmalıdır. Kravat; gömlekten daha koyu olup, takım elbiseyle aynı ya da zıt tonda olmalıdır.

Genelde gömlek desenine zıt desenli kravatlar oldukça şık olmaktadır. Örneğin; minik nokta desenli bir gömlek diyagonal çizgili kravatla giyilebilir.

Kravatta baskın bir renk ve desen tercih ediyorsak takım elbise ve gömleğimiz olabildiğince sakin ya da monokrom desenli olmalıdır.

Takım Elbiseyle Giyilen Ayakkabı Modelleri

Siyah takım elbiseler, siyah renkli bağcıklı klasik deri ya da makosen ayakkabılarla,

Lacivert takım elbiseler, lacivert, taba, kahve tonları ve bordo renkli deri ayakkabılarla,

Gri takım elbiseler, siyah ya da koyu kahve tonlarından deri ayakkabılarla giyilmektedir.

Bu renk ve modellere alternatif olarak takım elbiseler son yıllarda rahat tabanlı sneakers modelleriyle de giyilmektedir. Özellikle beyaz renkli sneakers her renkten farklı takım elbise modelleriyle oldukça uyumludur.